Het online domein van de Nederlandse wijn
Wijnmakers uit Wierden

Goud en zilver voor de Wijnmakers uit Wierden

Goud voor Rode Ros 2018 van de Wijnmakers in Wierden! De proevers van de prestigieuze Austrian Wine Challenge Vienna (AWC Vienna) bekroonden de mooie wijn van Regent en Rondo. De Wijnmakers reageren verrast: “Dat we leuke wijnen maken, wisten we wel. Maar dat we met onze eerste wijnen meteen dit resultaat behalen, hadden we nooit voor mogelijk gehouden.” Naast het goud voor Rode Ros 2018 is er ook zilver voor de Maître 2018. Deze witte wijn is gemaakt van Solaris, Johanniter en Cabernet Blanc.

De AWC in Wenen is de grootste wijnkeuring ter wereld. Het internationale concours wordt sinds 2004 georganiseerd. Beschermheren zijn de Oostenrijkse minister van Landbouw en Milieu en de burgemeester van Wenen. Er werden deze keer 11.232 wijnen van 1.510 producenten uit 41 landen beoordeeld. Alle wijnen zijn op het Oostenrijkse onderwijs- en onderzoekscentrum voor wijn- en fruitteelt door een deskundige jury blind geproefd.

Prijzen en medailles

Naast de International Wine Trophies voor het beste domein en de beste wijnen deelt het concours ook gouden, zilveren en bronzen medailles uit. Deze zijn door de Europese Unie erkend als officiële wijnprijzen en mogen een plekje krijgen op de flessen. De wijnen van de Wijnmakers zijn niet de eerste Nederlandse prijswinnaars op de AWC. Eerder waren er medailles voor wijngaard Hof van Twente, wijngoed Gelders Laren en wijngaard De Daalgaard.

Eerste productie

De internationale waardering voor de Wijnmakers is bijzonder. De heren begonnen pas in 2017. Een jaar later maakten ze de eerste wijnen. “Het is niet te bevatten dat we nu al deze resultaten neer mogen zetten. We zijn nog maar net begonnen.” De winnende wijnen zijn te proeven tijdens de Wijngaardborrel op zondag 27 september, van 14:00-22:00 uur. Een Open Dag zit er dit jaar vanwege corona niet in. Daarom organiseren de Wijnmakers een Wijngaardborrel. Belangstellenden kunnen een tafel reserveren.

UPDATE

In verband met de actuele ontwikkelingen rond het coronavirus en de weersverwachting voor zondag a.s. is de Wijngaardborrel geannuleerd.

Terug naar boven