Het online domein van de Nederlandse wijn
Workshop-nederlandse-wijn

Meer smaak met een Nederlandse Wijn Workshop

Wijn proeven is een vak apart. Tenminste, dat denken veel mensen. Dat komt omdat de wereld van de wijn soms het exclusieve domein van een kleine groep ingewijden lijkt. Bejaarde mannen dansen de wals. Niet met hun vrouw, maar met hun glas. En met onsmakelijke rituelen stellen ze vast dat die Grand Cru niet van ’68 maar toch echt van ’69 is. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Hoe proef je wijn? Dat ontdek je gaandeweg tijdens een Nederlandse Wijn Workshop.

Deze workshop is een mini-cursus wijn proeven. Learning bij doing. En natuurlijk doen we dat met Nederlandse wijnen. Hoe meer je weet over het zogenaamde mysterieuze ritueel van het wijn proeven, des te meer geniet je van wijn. In de Nederlandse Wijn Workshop rekenen we af met de dikdoenerij van dat kleine kringetje snobs. Wij doen heel gewoon over wijn. Iedereen moet er van kunnen genieten, vooral als het gaat om wijn van eigen bodem.

Theorie en praktijk

Het programma van deze workshop is een plezierige combinatie van theorie en praktijk. Je hoort interessante weetjes over wijn en over aroma’s, afgewisseld met oefeningen om je vaardigheid in het proeven te ontwikkelen. Daarbij gebruik je je ogen, je neus en je mond. Hoe? Dat ontdek je tijdens de workshop. Wat is er nodig om mee te praten over wijn? Hoe onderscheid ik alle aroma’s in een wijn? En: wat is de typerende smaak van Nederlandse wijn? Je leert het allemaal tijdens de Nederlandse Wijn Workshop, waarin we 4 droge en stille wijnen proeven, 2 witte en 2 rode. Heb je het proeven al onder de knie, maar wil je meer weten over Nederlandse wijn? Kies dan voor een college of wijnproeverij. En voor meer beleving is er de mini-wijnreis naar domeinen in je eigen omgeving of wat verder weg.

Contact

Het doel van Nederlandse Wijn Gids is dat je de wereld van de Nederlandse wijn ontdekt en beleeft, want onbekend maakt onbemind. Wij delen alles wat je wilt weten over wijn van eigen bodem. Laagdrempelig en toegankelijk. Dolgraag delen we onze kennis niet alleen online, maar leren we je ook te proeven van al het moois wat onze wijnboeren maken. De kosten van een Nederlandse Wijn Workshop bedragen tot 10 personen € 187,50 (inclusief wijnen). Voor elke extra deelnemer brengen we € 18,75 in rekening. Het maximale aantal deelnemers is 15. Belangstelling? Stuur een bericht naar info@nederlandsewijngids.nl en wij nemen contact met je op.

Terug naar boven