Het online domein van de Nederlandse wijn
wijnproeverij-nederlandse-wijn

Wat doen wij?

Het doel van nederlandsewijngids.nl is dat je de wereld van de Nederlandse wijn ontdekt en beleeft, want onbekend maakt onbemind. Wij delen alles wat je wilt weten over wijn van eigen bodem. Laagdrempelig en toegankelijk. Online informeren is onze core business.

Dolgraag delen we niet alleen onze kennis, maar beleven we samen met jou de wereld van de Nederlandse wijn. Online kan dat niet. Daarom verzorgen we op jouw verzoek ook graag een lezing, een excursie, een proeverij of een workshop wijn proeven. Met wijnen van diverse wijndomeinen. Uit je eigen regio of het hele land. Dat doen we bij jou thuis of op locatie. Voor particulieren en bedrijven.

Ontdekken

Nederlandse wijn is een prachtig product, dat met passie wordt gemaakt. Het is eerlijk en duurzaam, want de reis van het domein naar jouw glas duurt meestal niet langer dan een paar uur. Waarom zou je een wijn aan het andere eind van de wereld zoeken, terwijl die van eigen bodem ook lekker is? Het kan zijn dat je twijfels hebt over de kwaliteit en de smaak van Nederlandse wijn. Dan geven we je graag een intrigerende en verrassende introductie op Nederland wijnland. Lees alles over het College Nederlandse Wijn.

Activiteiten Nederlandsewijngids.nl

Genieten

Proeven is moet je leren, maar het is geen hogere wiskunde. Daarom nemen wij je graag mee op een ontdekkingsreis naar het grote genieten. Wij noemen dat de Workshop Nederlandse Wijn. Ben je een ervaren wijndrinker en ken je de geheimen van het proeven? Dan laten wij je graag kennismaken met de smaak van Nederlandse wijn. Dat noemen we de Proeverij Nederlandse Wijn. De workshop en de proeverij zijn reuze gezellige activiteiten om te doen met collega’s of vrienden. En je steekt er ook nog wat van op!

Beleven

Beleving is belangrijk in de wereld van de wijn. Het glas dat je tijdens je vakantie drinkt op een zonnig terras smaakt toch anders dan het glas thuis. Om die beleving een impuls te geven nemen we je graag mee naar Nederlandse wijnboeren en hun domein. Zo’n Excursie Nederlandse Wijn is een belevenis. Een glas wijn smaakt nooit met zoals voorheen, na de ontmoeting met een wijnboer en een wandeling over zijn domein en een kijkje in de kelder.

Stuur ons een berichtje en wij nemen contact met je op voor het verzorgen van een activiteit op maat: info@nederlandsewijngids.nl.

Terug naar boven