Het online domein van de Nederlandse wijn
wijnproeverij-nederlandse-wijn

Boek nu een Nederlandse Wijn Proeverij

Sommeliers van sterrenrestaurants schamen zich er niet voor. Integendeel. Een sterrenrestaurant zonder Nederlandse Wijn op de kaart loopt achter. Sterrensommelier Koen van der Plas beweert zelfs dat je voor kwaliteitswijnen niet meer naar het buitenland hoeft. De gemiddelde kwaliteit van Nederlandse wijn is hoger dan die in Frankrijk, zegt hij. Dat moet je natuurlijk proeven voordat je het gelooft. Boek daarom snel een Nederlandse Wijn Proeverij bij je thuis of op een andere locatie. Straks weet iedereen het…

Wat gaan we dan proeven? Dat bepalen we samen. Tijdens een standaard proeverij beginnen we met een mousserende wijn. Er zijn in Nederland maar liefst 5 wijnhuizen die zich hebben gespecialiseerd in het maken van mousserende kwaliteitswijnen. Daarna proeven we tenminste nog 4 andere wijnen. Daar kan bijvoorbeeld ook een wijn tussen zitten die gemaakt is volgens hetzelfde procedé als een port of een zoete dessertwijn. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos.

Gezellig en interessant

Het leuke is dat een Nederlandse Wijn Proeverij altijd weer voor verbaasde reacties zorgt. Deelnemers staan versteld van de kwaliteit en de smaak van de wijnen. Organiseer een wijnproeverij met je collega’s of je vrienden. Het is een activiteit die meestal voor veel gezelligheid zorgt. En soms ook voor spanning, bijvoorbeeld als je ervoor kiest om Nederlandse wijnen blind te vergelijken met soortgenoten uit klassieke wijnlanden. Het is altijd smaakvol en leerzaam, want elke wijn heeft een uniek verhaal. Over het domein, het terroir, de druiven of over de maker. Wil je eerst leren proeven als een heuse wijnkenner? Kies dan voor de workshop, waarin we ook aan de slag gaan met Nederlandse wijn. Voor meer kennis of beleving rond Nederlandse wijn kun je een college of excursie boeken.

Contact

Het doel van Nederlandse Wijn Gids is dat je de wereld van de Nederlandse wijn ontdekt en beleeft, want onbekend maakt onbemind. Wij delen alles wat je wilt weten over wijn van eigen bodem. Laagdrempelig en toegankelijk. Dolgraag delen we onze kennis niet alleen online, maar laten we je ook proeven van al het moois wat onze wijnboeren maken. De kosten van een standaard Nederlandse Wijn Proeverij tot 10 personen bedragen € 187,50, inclusief alle wijnen. Voor elke extra deelnemer brengen we € 18,75 in rekening. Het maximale aantal deelnemers is 20. Belangstelling? Stuur een bericht naar info@nederlandsewijngids.nl en wij nemen contact met je op.

Terug naar boven