Het online domein van de Nederlandse wijn
Wijnvraag maand

Stel jouw vraag over Nederlandse wijn aan een expert

Wij vinden het leuk om jou als bezoeker een actieve rol bij het online domein van de Nederlandse wijn te geven. Heb je een vraag over Nederlandse wijn? Stel die dan aan onze experts. Hoe werkt dat? Stuur onderstaand formulier in of stuur een e-mail met je vraag naar wijnvraag@nederlandsewijngids.nl. Uit alle inzendingen selecteren wij één keer per maand de meest interessante vraag. Die publiceren wij. Met het antwoord van een van de experts. De steller van deze Wijnvraag van de Maand verrassen we met een boek over wijn van eigen bodem of een fles Nederlandse wijn.

Je vraag mag gaan over alles wat ook maar enigszins met Nederlandse wijn te maken heeft, als het antwoord maar een breed publiek aanspreekt. Er staan 4 experts klaar om je vraag te beantwoorden. Ze kennen de wereld van de Nederlandse wijn op hun duimpje: Kirsten Abels, Diederik Beker, Barbara Haverkamp en Sico de Moel. Alle vier onderscheiden ze zich op hun eigen vakgebied. Ze vinden het leuk om hun kennis met je te delen. Wij zijn er trots op dat zij dat op dit podium willen doen. Voor zover dat nodig is, stellen we de leden van ons panel nog even aan je voor:

Kirsten Abels expert
Expert

Kirsten Abels

Kirsten Abels is directeur en mede-eigenaar van Domein Holset, een bedrijf met 13 hectare aan wijngaarden en een logement. Ze was de Wijnvrouw van het Jaar 2023.

Toen Kirsten nog puber was volgde ze al een wijncursus. Vanaf dat moment is wijn haar passie. Ze verdiende haar sporen in de gastronomie als sommelier en vinoloog. Nog even en ze mag na de afronding van een nieuwe studie MV achter haar naam zetten: Magister Vini. Kirsten runt een groot wijnbedrijf, gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen, met duurzaamheid als belangrijke kernwaarde. Ze is voorzitter van de BOB Mergelland.

Kirsten is expert in het runnen van een innovatief en breed wijnbedrijf op Nederlandse bodem.

Diederik Beker expert
Expert

Diederik Beker

Diederik Beker runt met zijn partner Arina van Leenen het Betuws Wijndomein. Samen maken ze allerlei prijswinnende producten van druiven, appels en peren.

Na de studie Agricultural Business Technology aan de HAS begon Diederik met de teelt van druiven. Het maken van wijn leerde hij in de praktijk. En door het lezen van vakliteratuur, vooral Duitse vakbladen. De wijnen die Diederik maakt oogsten veel waardering. Hij deelt de kneepjes van het vak met beginnende en gevorderde wijnboeren.

Diederik is expert in het maken van Nederlandse wijn.

Barbara Haverkamp expert
Expert

Barbara Haverkamp

Barbara Haverkamp is een wijnliefhebber pur sang met de nodige wijndiploma’s op zak. Ze schreef het boek Wijnroutes Nederland en België en ontwikkelde een voorliefde voor wijn uit de Lage Landen.

Door haar passie voor wijn te combineren met haar jarenlange marketingervaring heeft Barbara van haar hobby haar werk kunnen maken. Ze is eigenaar van De Wijnwijven, waarmee ze evenementen organiseert en over wijn schrijft. Ook is ze mede-eigenaar van Buro On/Off, een PR & Marketing agency gespecialiseerd in wijn, drinks en food. Zodoende mag ze voor de mooiste wijnmerken werken.

Barbara is expert op het gebied van wijntoerisme in Nederland.

Sico Moel expert
Expert

Sico de Moel

Sico de Moel is initiatiefnemer van Domein Bergen, een ledenwijngaard met een gastronomisch voedselbos. Eerder was hij chef en eigenaar van Restaurant L’invité in Amsterdam.

Na een opleiding aan de Hotelschool Leeuwarden en de koksopleiding aan de Fred Colli Culinaire Academie Nederland opende Sico zijn restaurant. Hij onderscheidde zich met zijn duurzame en lokale Nederlandse keuken. In 2023 stopte hij met L’invité. Nu focust hij zich op de gastronomische mogelijkheden van zijn wijndomein en voedselbos.

Sico is expert op het gebied van alles wat onze bodem de Nederlandse gastronomie te bieden heeft.

Doorlopend kun je vragen insturen voor de Wijnvraag van de Maand. Een keer per maand publiceren we één van de ingestuurde vragen met het antwoord van één van onze experts. Selecteren we jouw vraag? Dan nemen we contact met je op. We horen dan graag van je waar wij je blij mee kunnen maken. Met een boek over wijn van eigen bodem? Of met een fles Nederlandse wijn? Het leukste van deze interactieve aanpak is dat we samen de inhoud van Nederlandse Wijn Gids bepalen. En dat we met z’n allen meer leren over de wereld van de Nederlandse wijn. Aarzel niet en stel jouw vraag. Daar worden we allemaal wijzer van.

Terug naar boven