Het online domein van de Nederlandse wijn
Silvia Anthonj overleden
Nieuws - 29 juli 2023

Wijnschrijver en wijnmaker Silvia Anthonj overleden

Op vrijdag 21 juli overleed Silvia Anthonj aan de gevolgen van kanker. Zij werd 52 jaar oud. In Nederland is zij bekend als de eigenaar van MinZeven, het bescheiden domein waar zij succesvolle mousserende wijnen maakte. Silvia werd op 20 september 1970 in Singapore geboren als Silvia Nowak. In 2005 ontmoette ze Willem Kips. Zij reisde hem achterna naar zijn boerderij in Lelystad. Silvia was de moeder van een zoon en een dochter, Finn en Caj Alina.  

In Duitsland is Silvia Anthonj bekend als Cordula Eich. Onder dat pseudoniem publiceerde ze een aantal wijngidsen over supermarktwijnen. De eerste verscheen in 2010. Silvia kreeg waardering voor haar humoristische beschrijvingen en originele classificatieschema. In 2015 moest ze vanwege haar afnemende gezondheid stoppen als wijnschrijver. Ze doceerde nog wel als marketingexpert aan de wijnuniversiteit van Geisenheim.

Bruut & Bruizend

In 2017 besloot Silvia om samen met Willem zelf wijn te gaan maken. Op de voormalige zeebodem, 7 meter beneden NAP. Op een oppervlakte van 0,5 hectare plantte ze 3 nieuwe druivenrassen aan. Daarvan maakte ze mousserende wijnen, volgens de méthode traditionnelle. In 2020 gingen de eerste flessen van Bruut & Bruizend in de verkoop. Het oordeel van wijnmagazine Perswijn was bijzonder lovend. Silvia was met hart en ziel betrokken bij de ontwikkeling van de Nederlandse wijnbouw.

Op de online gedenkplaats kun je een reactie of herinnering delen.

Foto: Ilse Swank

Terug naar boven