Het online domein van de Nederlandse wijn
wijnrestaurant land limburg

Wijnrestaurant op het Land kiest voor klein maar fijn

Nergens smaakt een glas wijn je beter dan in de wijngaard. Onder een lekker zonnetje. Met een verfijnd gerecht op je bord en goede vrienden in de buurt. Over een poosje ben je weer welkom in de wijngaard voor culinaire evenementen. De komende weken zetten we de opties op een rij. We beginnen met het fenomeen uit het zuiden: Wijnrestaurant op het Land. De keukenbrigade van wijnrestaurant Mes Amis slaat van 28 juni tot en met 29 juli de tent op in een van de wijngaarden van domein Raar Saint Remi, een knipoog naar de roots van de Limburgse wijnbouw.

Het is alweer de 5e keer dat het pop-up restaurant neerstrijkt in een van de Limburgse wijngaarden. De formule gaat tijdens het jubileum op z’n kop. Wijnrestaurant op het Land kiest vanaf nu voor klein maar fijn. Er is geen ruimte meer voor 400 gasten, maar slechts voor pakweg 100. Dat is een keuze voor meer beleving en intimiteit. “Deze nieuwe locatie past precies bij de veranderingen die wij voor ogen hadden”, vertelt chef Patriek Doelen. Na 2 keer Landgoed Overst waren de gasten ook wel weer toe aan een andere wijngaard.

Vast menu

Wijnrestaurant op het Land zoekt ook naar een manier om de kwaliteit van de gerechten nog beter te maken. De kaart is daarom verleden tijd. Gasten hebben voor de lunch en het diner de keuze uit een vast 4- tot 6-gangenmenu in een beperkt aantal varianten. “Zo kunnen we de gasten een menu bieden zoals ze dat het hele jaar door ook bij Mes Amis geserveerd krijgen.” Wat natuurlijk niet verandert is dat Annaline Doelen bij de regionale gerechten een selectie van de mooiste wijnen uit Meerssen en de rest van Belgisch en Nederlands Limburg schenkt.

Raar Saint Remi

De nieuwe locatie is bijzonder. Vanaf 2014 borduren Arno en Josje Claessens voort op de oude tijden. Hun domein zetelt in Raar, bovenop de Lange Raarberg. Ze vernoemden het naar de abdij Saint-Remi in Reims. Die naamgeving is een eerbetoon aan de monniken die bijna 1500 jaar geleden vanuit Noord-Frankrijk naar Meerssen kwamen. In hun bagage namen de mannenbroeders enorm veel kennis van de wijnbouw mee. Daar gingen ze in Limburg mee aan de slag. In Meerssen bouwden ze een fraaie basiliek. Een kopie van het altaarstuk staat in de wijnkelder van het domein.

Meer wijnbeleving

Arno is er trots op dat Wijnrestaurant op het Land dit jaar naar hun domein komt. “Het is een mooie promotie voor onze wijnen. Het pop-up restaurant is opgezet om alle wijnen uit Belgisch en Nederlands Limburg te promoten, maar wij mogen nu een aantal ‘huiswijnen’ leveren.” Hij gaat de gasten verrassen met meer wijnbeleving dan ooit. “Het paviljoen staat hier als het volop zomer is. De wijngaard is groen en de druiven verkleuren. We zijn volop aan het werk. Daar krijgen de gasten veel van mee, want ze eten op korte afstand van de wijnschuur.”  

Storm

Raar Saint Remi breidde de afgelopen jaren fors uit. Het domein is nu 5 hectare groot en daar blijft het niet bij. “Het is echt nodig dat we blijven aanplanten. De vraag naar onze wijnen  is giga-groot.” Arno en Josje reserveren een fors deel van de nieuwe jaargang voor Wijnrestaurant op het Land. Als je wilt genieten van hun wijnen in combinatie met de gerechten van Patriek en zijn brigade moet je snel reserveren. De eerste dagen liep het storm. Vanaf 1 april verzekerden honderden gasten zich al van een plekje. Online reserveren kan op de website van Wijnrestaurant op het Land.

Dineren in de wijngaard, het kan straks weer volop. In een korte serie zetten we de opties voor je op een rij. Dit is optie 1. De andere opties zijn Dineren in de Wijngaard en Wijngaard Diner.

Terug naar boven