Het online domein van de Nederlandse wijn
Goesting Limburgse wijn
Nieuws - 28 augustus 2021

Goesting staat voor genieten met een zachte g van Limburgse wijn

In een drukke winkelstraat met hippe horeca in het centrum van Maastricht vind je Goesting. Het is een speciaalzaak die alleen Limburgse wijnen verkoopt. Goesting is een concept van Wijnrestaurant Mes Amis, dat wordt gerund door Annaline en Patriek Doelen. De formule ontstond tijdens de lockdown met een pop-up winkel. Dat werd een succes. De lockdown is voorbij, de speciaalzaak blijft. Limburgse wijn thuis werd onlangs omgedoopt tot Goesting.  

“Ons wijnrestaurant moest de deuren sluiten, maar we hadden wel een voorraad Limburgse wijnen in huis. Die verkochten we via de webshop. Dat viel zo in de smaak dat we ook een fysieke wijnwinkel hebben geopend,” vertelt Germaine Doelen. De online shop en fysieke winkel sluiten naadloos aan bij de formule van fine dining restaurant Mes Amis, dat inmiddels weer open is.

Kunst

“Het aardige is dat onze gasten de wijnen die ze proeven in het restaurant vervolgens kunnen kopen in de winkel.” Genieten van het goede leven is een kunst. Limburgers verstaan die kunst. Ze hebben zin in lekker eten en drinken: goesting! Annaline en Patriek Doelen dragen die levenskunst over aan hun gasten. Met de wijnwinkel in de buurt kan het genieten met een zachte g thuis gewoon verder gaan.

Bruisende bedrijvigheid

Goesting vind je in een wijk die bruist van bedrijvigheid, tussen het NS-station en de oude Servaasbrug. Het is de plek van creatieve ondernemers, exclusieve winkels en hippe horeca. Goesting past hier: “We onderscheiden ons van andere wijnwinkels door alleen Limburgse wijnen aan te bieden, maar ook door het verhaal achter de wijn te vertellen en een goed advies te geven.”

Ludiek

De familie Doelen mikt met de ludieke look and feel van Goesting ook op een nieuwe doelgroep: jongeren tussen de 25 en 35 jaar. Tijdens het shoppen lopen ze heel makkelijk de winkel in, maar de meesten hebben geen zin om met wijn door de stad te zeulen. “In de winkel vragen ze advies en thuis plaatsen ze hun bestelling.” Het assortiment is breed: “Er is steeds meer vraag naar Limburgse wijnen uit België en Nederland. Goesting biedt bijna alle Limburgse wijnen aan op één plaats.”

Terug naar boven