Het online domein van de Nederlandse wijn
Kirsten Abels wijnvrouw
Nieuws - 18 september 2023

Kirsten Abels is de Wijnvrouw van 2023

Kirsten Abels, de grande dame van de Nederlandse bubbels, verdient de titel Wijnvrouw van het Jaar 2023. Dat maakte de jury van de verkiezing vandaag bekend in Rotterdam. Op de eerste dag van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam complimenteerde de jury Kirsten met haar passie voor wijn, haar brede kennis en haar betekenis voor de ontwikkeling van de Nederlandse wijn. De directeur van Domein Holset kreeg ook de meeste stemmen van het publiek.

De titel Wijnvrouw van het Jaar gaat elk jaar naar “krachtige, energieke en gedreven vrouwen”, die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. De award zet de vrouwen die dat verdienen in het zonnetje. Een select gezelschap van horeca- en wijnprofessionals nomineerde 4 vrouwen voor de prestigieuze award. De keuze viel op Kirsten Abels, omdat ze op alle kernwaarden het hoogst scoorde. “Haar enthousiasme, doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en enorme vakkennis maken haar dé wijnvrouw van het jaar.”

De appel en de boom

Kirsten is directeur en mede-eigenaar van Domein Holset. Daarmee gaat een droom in vervulling. Als 16-jarige puber maakte ze kennis met de wereld van gastronomie en wijn. Dat pakte haar meteen. Het ondernemerschap kreeg ze met de paplepel ingegoten. Haar vader was fietsenmaker en hij oefende zijn vak uit met deskundigheid en passie. De appel valt niet ver van de boom. Kirsten legt de lat hoog. Domein Holset focust op de productie van mousserende wijnen met de ambitie om het bruisend wijnhuis van de Lage Landen te worden.

Eigen wijnmakerij

2023 was al een bijzonder jaar voor de Wijnvrouw van het Jaar. De eerste mousserende wijn uit de eigen wijnmakerij rolde dit jaar uit de bottelmachine van Domein Holset en het bedrijf nam wijnhuis RAAR over. De ambitieuze Kirsten is naast directeur ook wijnmaakster. Ze bepaalt het assortiment van het wijnhuis en de koers en identiteit van het merk. Kirsten is een vrouw die haar inspirerende visie in concreet en consequent handelen vertaalt, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels zijn er 50.000 flessen mousserende wijn gemaakt. En het einde is nog niet in zicht.

Terug naar boven