Het online domein van de Nederlandse wijn
excursie-nederlandse-wijn

Waarom de Excursie Nederlandse Wijn onvergetelijk is

Nederland telt meer wijngaarden dan je denkt. Het zijn er pakweg 200. Een wijngaard met wijnmakerij is de plek waar je het verhaal van de Nederlandse wijn beleeft. De wijnboer neemt je mee in zijn wereld. Hij vertelt je alles over z’n druiven en de manier waarop hij z’n mooie wijnen maakt, over de romantiek en de harde werkelijkheid. Daarvoor hoef je niet ver van huis te gaan. Het kan om de hoek. In je eigen achtertuin worden de mooiste wijnen gemaakt. Beleef het tijdens een Excursie Nederlandse Wijn.

Tijdens  zo’n mini-wijnreis naar de mooiste plekjes van Nederland bezoek je een of meer professionele wijndomeinen. Je hoort van de wijnboer zelf hoe hij z’n druiven teelt en op welke manier hij er een mooie wijn van maakt. Hij leidt je rond in de wijngaard en neemt je mee naar de kelder. En daar laat hij je proeven van het product waar hij terecht zo trots op is.  Na de ontmoeting met de wijnboer smaakt de wijn nooit meer zoals voorheen.

Unieke ervaring

De Excursie Nederlandse Wijn staat voor beleving in optima forma. Het is een unieke ervaring, die je niet meer vergeet. Dankzij ons netwerk kunnen we overal in het land een mini-wijnreis voor je organiseren. De duur van de excursie bepaal je zelf. En het is ook jouw keuze of we er een lunch en/of diner met Nederlandse wijn aan toevoegen. Wil je eerst meer weten over wijn van eigen bodem? Kies dan voor ons College Nederlandse Wijn. En ook met een wijnproeverij of workshop bij jou thuis of op locatie kunnen wij je helpen.

Contact

Het doel van nederlandsewijngids.nl is dat je de wereld van de Nederlandse wijn ontdekt en beleeft, want onbekend maakt onbemind. Wij delen alles wat je wilt weten over wijn van eigen bodem. Laagdrempelig en toegankelijk. Dolgraag delen we onze kennis niet alleen online, maar nemen we je ook mee naar de wijndomeinen in je eigen omgeving of iets verder weg. Geef Nederlandse Wijn Gids opdracht om voor je vrienden of familie, club of vereniging een excursie op maat te organiseren. Belangstelling? Stuur een bericht naar info@nederlandsewijngids.nl en wij nemen contact met je op.

Terug naar boven