Het online domein van de Nederlandse wijn
Chateau voor Buren
Nieuws - 27 juli 2021

Chateau voor Buren gaat verrassend anders toch door!

Goed nieuws! Buren maakt zich op voor de 8e editie van Chateau voor Buren. Ondanks corona. De locatie van het wijnfestival van de Betuwe is deze keer niet het fraaie centrum van de Oranjestad. Er was een verhuizing nodig. De culinaire kramen staan nu in de ommuurde tuinen van het voormalige weeshuis, ook bekend als het Marechausseemuseum. De sfeer zal er niet onder lijden. Chateau voor Buren staat voor Joi de vivre, maar dan op eigen bodem. Datum: 29 augustus 2021.

Het festival staat inmiddels als een huis. De standhouders presenteren een indrukwekkende selectie van binnen- en buitenlandse kwaliteitswijnen. Met lekkere hapjes. In een sfeervolle setting met live-muziek. Het food- en wijnplein is omgedoopt tot culinairplein, de plek om te genieten van al het lekkers dat het festival biedt.

Chateau voor Buren

Ter gelegenheid van het festival komt er ook in 2021 weer een speciale Chateau voor Buren op de markt. De winkels en de horeca van de Oranjestad bieden deze wijn in de aanloop naar het wijnfestival aan. Een mooie manier om alvast in de stemming te komen. Chateau voor Buren daagt bezoekers tijdens het festival uit om de kwaliteit van Nederlandse wijnen te ontdekken. Daarnaast serveren standhouders verrassende wijnen uit de Balkan en mooie champagnes van kleine en onafhankelijke wijnboeren.

CoronaCheck

Bezoekers moeten vooraf online hun entreebewijs bestellen. Dat heeft ook weer te maken met de aangescherpte regelgeving. Het festival kan namelijk maximaal 1800 bezoekers verwelkomen. De kosten van het entreebewijs zijn € 12,00. Bij de ingang van het festivalterrein moeten bezoekers niet alleen hun entreebewijs tonen, maar ook een coronatoegangsbewijs. Dat kan heel simpel met de CoronaCheck-app op een mobiele telefoon.

Bijzonder proefglas

Bij aankomst ontvangen bezoekers een handige draagtas. Dat was tijdens voorgaande edities ook het geval. In 2021 komt daar nog iets bijzonders bij. Bezoekers krijgen ook een bijzonder wijnglas cadeau, speciaal ontworpen voor deze ongewone editie van Chateau voor Buren. Het is gemaakt in een gelimiteerde oplage. Dankzij deze creatieve vondst kan elke bezoeker op een veilige manier de wijnen bij verschillende kramen proeven.

Update 4 augustus 2021

Chateau voor Buren is een doorloopevenement. Daarom gelden de aangescherpte maatregelen voor 1-daagse evenementen niet voor Chateau voor Buren. De 8e editie op 29 augustus 2021 gaat door!

Terug naar boven