Het online domein van de Nederlandse wijn
Oostwegel Collection
Nieuws - 20 mei 2021

Stan Beurskens maakt huiswijnen Oostwegel Collection

Oostwegel Collection presenteerde 7 bijzondere huiswijnen. Samen met Wijngaard Sint Martinus. Dat gebeurde op dinsdag 18 mei. De twee partners organiseerden een culinair evenement. Tegenover Château Sint Gerlach. Daar ligt een wijngaard van 3,5 hectare. Tussen het pittoreske stationnetje van Houthem-Sint Gerlach en het kasteel. De druiven voor de huiswijnen komen onder andere hier vandaan. Stan Beurskens maakte de huiswijnen. In samenspraak met culinaire professionals en vrienden van Oostwegel Collection. Het markeert de afspraken voor een langdurige samenwerking.

Oostwegel Collection is een bijzonder familiebedrijf. Het koestert het culturele erfgoed van Zuid-Limburg. Pater Familias Camille Oostwegel toverde eeuwenoude gebouwen om in luxueuze hotels en restaurants. Limburgse gastvrijheid is een kernwaarde van het bedrijf. En Château Sint Gerlach is het paradepaardje.

Beste wijnmaker

De serie huiswijnen bekroont de samenwerking tussen de twee partijen. In de kring van het familiebedrijf staat Beurskens hoog aangeschreven. Hij is de beste wijnmaker van de Benelux! De etiketten voor de huiswijnen zijn ontworpen door Françoise Oostwegel. En ook de herkomst van de namen ligt dicht bij huis.

Hommage

De wijnen zijn vernoemd naar de opgetelde hoogtes. Die komt voor de wijngaard van Oostwegel Collection en Sint Martinus op 265 meter. Er is een 265 wit, een 265 rood en een 265 rosé. Twee huiswijnen zijn vernoemd naar het mozaïek ei bij het kasteel. Dat zijn Mosaïc 3 en Mosaïc 3.5. Allebei mousserende wijnen. De laatste twee zijn Hommage Judith en Hommage Camille. Een eerbetoon aan de ouders van Camille jr. Hij nam het bedrijf op 1 januari 2020 officieel over. Camille sr. is niet uit beeld. Hij richt zich op het onderhouvd van de landgoederen. En hij is lid van de Raad van Commissarissen.

Terug naar boven