Het online domein van de Nederlandse wijn
Nederlandse wijn supermarkt
Nieuws - 08 september 2020

Nederlandse kwaliteitswijnen in de supermarkt

Patrick van der Fits brengt onder de vlag Nederlandse streekwijnen pareltjes van eigen bodem in de supermarkt. “Sommige wijnboeren hebben liever niet dat hun kwaliteitsproduct in de supermarkt ligt, maar anderen hebben er geen enkel probleem mee.” Supermarkten in Abcoude, Amstelveen, Heemskerk, Oegstgeest, Middelbeers en Wassenaar hebben de primeur.

Het is alweer even geleden dat Van der Fits ergens aan de kant van de weg een bordje zag staan:  Nederlandse wijn te koop. Hij dacht: Het zal toch niet waar zijn? Bij Domein Hof te Dieren kocht hij een doosje en kreeg de smaak te pakken. “Ik vroeg mij af: waarom weet ik niet dat er in Nederland zulke lekkere wijn gemaakt wordt.”

Sommeliers en vinologen

In februari 2019 schreef hij Nederlandse streekwijnen in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels verkoopt hij op zijn webshop pakweg 240 wijnen van zo’n 30 wijnhuizen. “Ik heb een aantal sommeliers en vinologen om mij heen verzameld die de wijnen keuren. Het moet wel kwaliteit zijn! Het aanbod is divers en geeft een representatief beeld van het Nederlandse wijnlandschap.”

Durf

En nu liggen ‘zijn’ wijnen dus ook in de supermarkt. “Ik vul het schap en ik verkoop de wijnen. Naast ons eigen label zijn dat nu wijnen van Hoeve Nekum in Maastricht (Limburg), Wijngaard Dassemus in Chaam (Noord-Brabant) en Landgoed Catharinahoeve (Elmare) in Waterlandkerkje (Zeeland). Naast de Elzas wijntjes staat nu een goede Nederlandse wijn.”

Klantverwachting

Wat is het motief van supermarkten om met Van der Fits in zee te gaan? “Met deze mooie wijnen overtreffen zij de klantverwachting. En wat is er mooier dan om naast andere Nederlandse streekproducten, zoals een smakelijk stukje wild van de Veluwe, ook een Nederlandse wijn te verkopen? Dat maakt het af!”

Terug naar boven