Het online domein van de Nederlandse wijn
Vivino Apostelhoeve
Nieuws - 18 november 2021

Community van Vivino zet Cuvée XII van Apostelhoeve tussen witte toppers

De Apostelhoeve scoort bij de Nederlandse community van Vivino. De gebruikers van de app belonen de Cuvée XII met een 5e plaats onder de beste 10 witte wijnen. Dat is een felicitatie waard. De Limburgse wijn is de enige van eigen bodem die een plekje in de lijstjes van Vivino verovert. Er staan geen andere Nederlandse wijnen tussen de beste rode wijnen, beste roséwijnen en beste mousserende wijnen.

Vivino heeft over de hele wereld meer dan 54 miljoen gebruikers. In Nederland zijn dat er volgens Vivino zelf 2,1 miljoen. Het internationale gezelschap publiceerde in totaal pakweg 80 miljoen proefnotities. Daarmee helpen ze andere wijnliefhebbers bijvoorbeeld om miskopen te voorkomen. Door het etiket van een wijn te scannen, tover je alle consumentenbeoordelingen van een wijn tevoorschijn.

7 x Top 10

Op basis van de notities van Nederlandse consumenten publiceerde Vivino in 3 prijscategorieën een top 10 van wijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. In deze algemene overzichten komt geen enkele wijn van eigen bodem voor. Daarnaast presenteerde de community van Vivino een top 10 van rode en witte wijnen en roséwijnen tot 20 euro en een top 10 van mousserende wijnen tot 50 euro. In een van deze lijstjes vinden we de Cuvée XII uit Maastricht terug.

Geheim

In de wereldwijde top 100 van Vivino is ook de Cuvée XII niet meer terug te vinden. Vivino geeft geen informatie over de manier waarop de lijstjes tot stand kwamen. De scores van de wijnen en het aantal beoordelingen laat zien dat er ook nog een andere weging door Vivino is toegepast. In hoeverre commerciële motieven daarin meespelen blijft het geheim van de heren achter Vivino…

@Nederlandsewijngids.nl

Terug naar boven