Het online domein van de Nederlandse wijn
vt wonen design

Verbazing en verrassing over Nederlandse wijn op vt wonen & designbeurs

Het liep uit op een heuse surprise party tijdens de vt wonen & designbeurs. De organisatie strikte Nederlandsewijngids.nl.nl voor een serie workshops over Nederlandse wijn. Dat bleek een gouden greep. Het proeven tijdens de workshops zorgde voor gezelligheid en vrolijkheid in de keuken van Stijlvol Wonen. En de proevers reageerden verbaasd en verrast op de Nederlandse wijnen. “Ik haal mijn wijnen altijd in Frankrijk, maar zo ver hoef ik dus niet meer te rijden”, zei iemand. “Nee, dit had ik echt niet verwacht.”

Twee gerenommeerde domeinen stelden de wijnen voor de mini-proeverij beschikbaar. Hof van Twente doneerde de witte Johanniter 2021 en Betuws Wijndomein de rode Cuvée Signature 2020. De proevers waren echte wijnliefhebbers. Sommigen maakten voor het eerst kennis met Nederlandse wijn. Dat zorgde voor verbazing en verrassing. De vt wonen & designbeurs werd gehouden van 4 t/m 9 oktober in Expo Greater Amsterdam onder de rook van Schiphol. Er komen elk jaar pakweg 100.000 bezoekers op dit event af. Ze krijgen op de beursvloer maar liefst 25.000 m2 wooninspiratie voorgeschoteld.

Zóveel wijngaarden?

Tijdens de workshops zorgde de korte introductie over Nederlandse wijn voor verbaasde gezichten. Hebben we in Nederland zóveel wijngaarden? En het ‘college’ over klassieke en nieuwe druivenrassen prikkelde de nieuwsgierigheid. Hoe smaakt zo’n nieuw ras dan? De wijnen van Hof van Twente en Betuws Wijndomein zijn gemaakt van nieuwe druivenrassen en waren allebei goed voor goud tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen. Bij het proeven maakten de beursbezoekers dankbaar gebruik van de prachtige proefformulieren van wijndomein Le Coq Frisé uit Epen.

Zuid-Europa

Het publiek reageerde verrast op de Nederlandse wijnen. Het was voor een aantal deelnemers best lastig om de aroma’s in de Johanniter te benoemen, maar over de smaak was iedereen erg enthousiast. “Verrassend! Dit is echt een heerlijke witte wijn!” Dat gold ook voor de blend van cabernet cortis en regent van Betuws Wijndomein. De geur riep bij menigeen associaties op met wijnen uit Zuid-Europa. Het mondgevoel was voor een enkeling nog wat stroef, maar de kenners waren lovend. “Een wijn met veel potentie.” Iemand noemde het zelfs “een excellente wijn”.

Proeverij op maat

Meer weten over zo’n interessante workshop over Nederlandse wijn met proeverij? Stuur dan een mail naar wijnproeverij@Nederlandsewijngids.nl.nl. In samenspraak komen we tot een surprise party op maat, gezellig en verrassend.

Terug naar boven