Het online domein van de Nederlandse wijn
Dassemus

Welkom op de Open Dag!

Op zaterdag 19 en/of zondag 20 september doen veel Nederlandse wijngaarden mee aan de Open Dag. Een leuke manier om kennis te maken met mooie producten van eigen bodem! Niet alle wijngaarden doen mee, want soms is het niet mogelijk om een veilige afstand van 1,5 meter te garanderen. Dit is de actuele lijst van deelnemende wijngaarden.

De meeste wijngaarden pakken uit tijdens de Open Dag. Met rondleidingen en proeverijen. En de wijnboer is natuurlijk zelf aanwezig om bezoekers te ontmoeten. Daarnaast is er vaak een bescheiden markt met streekproducten en is er live muziek.

Rondleiding en proeverij

De prijs voor een rondleiding met proeverij ligt meestal tussen de 15 en 25 euro. Tijdens de Open Dag is daar geen sprake van. De poorten van de wijngaarden gaan wagenwijd open. Iedereen is welkom. Een buitenkansje om de wereld van de Nederlandse wijn te beleven. De meeste wijnboeren gunnen bezoekers echt een kijkje in de keuken van hun bedrijf. Dat begint in de wijngaard. In de kelder geeft hij uitleg bij het vinificatieproces. Er komt nogal wat bij kijken voordat er een mooie wijn op tafel staat!

Terug naar boven