Het online domein van de Nederlandse wijn
Beleving Nederlandse wijn

De beleving van Nederlandse wijn is binnen handbereik!

Wijn is meer dan smaak. Het is beleving. En de beleving van Nederlandse wijn is binnen handbereik. Dicht in de buurt, soms om de hoek, kun je zien en proeven wat het is en hoe het wordt gemaakt. Horecamensen en wijnboeren helpen je graag een handje. Ze bieden de wijnbeleving op een presenteerblaadje aan. In de vorm van grote en kleine evenementen. Meestal in de wijngaard. Er is volop keuze. Ben je op zoek naar een genietmomentje met Nederlandse wijn? Hier vind je een wijnagenda met zes opties in vijf provincies.

Klinkende Glazen Festival

14 augustus
De 1e editie van het Klinkende Glazen Festival was een succes. Op 24 juli beleefden 300 bezoekers veel plezier aan de culinaire hapjes en drankjes en de livemuziek van Big Blender en saxofonist David Wilschut. De familie Huisman had op zoveel bezoekers misschien niet gerekend. De bediening moest stevig aanpoten. Morgen staat de 2e editie op de agenda. De keukenbrigade is er klaar voor. Er is livemuziek van de eigenzinnige band Aosum, een mix van Amerikaanse country en Drents dialict. Kun je daar geen woord van verstaan? Het gaat rechtstreeks naar je hart!

Er zijn nog tickets
Locatie: De Reestlandhoeve, Hoofdweg 21, Balkbrug
Tijd: 16:00-20:00 uur

Wijnrestaurant op het Land

17 augustus – 11 september
Het pop-up Wijnrestaurant op het Land is weer terug. Het culinaire evenement in de Limburgse heuvels moest een jaartje overslaan vanwege de coronabeperkingen. De editie van 2022 slaat de tenten op tussen de wijnstokken van Landgoed Overst tussen Ubachsberg en Voerendaal. Annaline en Patriek Doelen van Wijnrestaurant Mes Amis zwaaien de culinaire scepter. Limburgse wijnen zijn het uitgangspunt voor de menu’s. Beleving van Nederlandse wijn in optima forma!

Reserveer op tijd!
Locatie: Wijnrestaurant op het Land, Winthagerweg, Voerendaal
Tijd: 12:00-23:00 uur

Wijngaard Diner

27 en 28 augustus
Landgoed Heenwerf is een ambitieus wijndomein, dat fantastische bubbels produceert. In samenwerking met chef Pieter Bosters van Restaurant Mijn Keuken organiseren Sofie en Marnix een diner op de plek waar the magic happens. Naast het diner in de wijngaard bieden zij je een kijkje in de keuken van de wijnmakerij en een proeverij van olijfolie. Tijdens het diner worden de 3 mousserende cuvée’s van Landgoed Heenwerf geschonken, samen met een rode wijn en tafelwater. Dat wordt bourgondisch genieten!

Reserveer een van de laatste plekjes.
Locatie: Landgoed Heenwerf, Kruislandsedijk 38, Kruisland
Tijd: 16:00-22:00 uur

Wijnfestival Chateau voor Buren

28 augustus
Je moet in de historische binnenstad van Buren zijn voor alweer de 9e editie van dit gezellige wijnfestival. Bij de entree van het festivalterrein koop je een proefglas en een programmaboekje en vervolgens kun je heerlijke kwaliteitswijnen uit Nederland en ver daarbuiten proeven. Leuk om de kwaliteit te vergelijken! De sfeervolle setting en de leuke muziek draagt bij aan een echte festivalbeleving.

Koop je kaartje in Buren.
Locatie: Marechausseemuseum, Weeshuiswal 9, Buren
Tijd: 13:00-18:00 uur

Dineren in de wijngaard

2 september
Wijngaard Aan de Breede Beek ligt op een prachtig plekje in de buurt van Nijkerk, omzoomd door de bossen van Landgoed Slichtenhorst. Daar schotelt chef Tjitze van der Dam je een smakelijk 4-gangen diner voor. Hij is een kok met een missie. Trots op de Nederlandse keuken. En dat zul je weten. Wijnboer Henk Breugem serveert z’n eigen wijnen bij de gerechten van Tjitze. De beleving van Nederlandse wijn begint met een rondleiding door de wijngaard en een smaakopwekkend aperitief. Zoek je naar quality time? Hier vind je het!

Reserveer op tijd!
Locatie: Wijngaard Aan de Breede Beek, Slichtenhorsterweg 69, Nijkerk
Tijd: 17:30-22:00 uur

Twents Wijnfeest

17 en 18 september
Twentse wijnen komen eraan! Een van de nieuwe wijngaarden in het land van de Tukkers is Wijngaard Kötter. Daar moet je zijn voor het Twentse Wijnfeest. Het is een culinaire experience met wijnproeverijen, een wijnwandeling en live muziek. Tussen de wijnranken vertellen kenners over de smaak van Twente. En tijdens de wijnwandeling kun je er zelf iets van proeven: heerlijke wijnen, in combinatie met bijpassende hapjes. Diverse foodtrucks zorgen voor smakelijke maaltijden en lekkere tussendoortjes.  

Koop hier je kaarten!
Locatie: Wijngaard Kötter, Reininksweg 8, Deurningen
Tijd: zaterdag van 14:00-23:00 uur en zondag van 13:00-21:00 uur

Terug naar boven