Het online domein van de Nederlandse wijn
Noorbeek kaart

Hoe je in Noorbeek smult van duurzaam lekkers uit de buurt

Op zaterdag 16 oktober ging in Noorbeek het culinaire evenement Noorbeek op de kaart van start. Het is een initiatief van Christophe de Warrimont en Patriek Doelen. In de historische Hoeve De Peul serveren de twee gastronomische gerechten, gemaakt van lekkers van dichtbij. “In de afgelopen jaren zijn we steeds meer voedsel van ver gaan halen, terwijl de streek meer dan voldoende te bieden heeft.” Noorbeek op de kaart duurt tot en met zondag 24 oktober.

Christophe en Patriek zijn vrienden. De twee kennen elkaar van de Hoge Hotelschool en hun culinaire loopbaan staat in het teken van lokale en transparante voedselketens. Christophe is opgegroeid op familiehoeve De Peul. Hij gaat verder waar zijn voorouders ooit in 1648 mee begonnen: kweken en verbouwen van voedsel. Patriek is patron cuisinier van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht.

Pure smaken

SnoepGroen is het bedrijf van Christophe. Hij wil mensen laten genieten van al het lekkers dat planten geven. “We zijn in de loop van de jaren veel gaan verwerken en bewerken, terwijl we de pure smaken uit het oog zijn verloren.”  Hij wil de gasten van Noorbeek op de kaart meenemen op een culinaire reis langs de lekkerste plantaardige producten. Natuurlijk met de bedoeling dat mensen die ook kopen en eten. Daarom serveert Noorbeek op de kaart vanzelfsprekend óók gerechten met alleen groen op je bord.

Streekproducten

Patriek deelt de passie van Christophe: “Ik mis diversiteit in het aanbod van Limburgse kwaliteitsproducten. Als patron cuisinier werk ik het liefst met streekproducten. Met dit event wil ik graag laten zien welke fantastische producten er al zijn, maar vooral wat er nog meer mogelijk is met voedsel in Zuid-Limburg. Eten en kennis delen, dat is mijn doel met dit event.” Mes Amis schenkt in het restaurant ook alleen Limburgse wijnen.  

Wijndorp Noorbeek

Alle producten in de keuken van Noorbeek op de kaart komen uit de streek en maar liefst 80% komt uit wijndorp Noorbeek zelf. Christophe en Patriek werken onder andere samen met fruitteler Wim Notermans, slager Daniël Nuijts en wijnmaker Peter Mergelsberg, die samen met Marjon, Anne en Steyn prachtige wijnen maakt. Hoeve De Peul biedt een prachtig uitzicht over de uitgestrekte weides rond Noorbeek . Mooier wordt het niet.

Herfstvakantie

Het menu van Noorbeek op de kaart bestaat uit 5 gangen of een plantaardig menu van 4 gangen, inclusief bijpassende wijnen. In de weekenden serveert het event ook een lunch van 4 gangen, inclusief lokale wijnen. Noorbeek op de kaart is een smakelijke tip voor de herfstvakantie! De kosten van een dinerarrangement zijn € 82,50 per persoon. Reserveren: noorbeekopdekaart.nl. Eet smakelijk!

Terug naar boven