Het online domein van de Nederlandse wijn
Wijnweekendje weg

Verleidelijk aperatief voor een wijnweekendje weg

Peetra van der Knaap schreef een reisgids. Het stevige boekwerk doet een beetje denken aan de Wijnroutes van Lonely Planet. Dan ben je in goed gezelschap! 12 x Wijn Weekendje Weg in NL verleid je in 290 pagina’s om wijnreisjes in eigen land te maken. Je moet stevig in je schoenen staan om die verleiding te weerstaan. Peetra reisde door 12 provincies en noteerde alles wat je moet weten voor een wijnweekendje weg. Deze gids is een must voor iedereen die op ontdekkingsreis gaat in de wereld van de Nederlandse wijn.

Het is meer dan een reisgids. Het leid je stap voor stap door 12 provincies. In elke regio maak je kennis met wijnboeren. Door het hele land krijg je adressen aangereikt voor een smakelijke maaltijd of ongestoorde nachtrust. In de kantlijn ontdek je welke Nederlandse toprestaurants wijn van eigen bodem schenken of waar je een fles kunt kopen. De optelsom van 12 x Wijn Weekendje Weg in NL is een schat aan informatie voor een wijnweekendje weg. In woord en heel veel beeld.

Karige omschrijving

Is er dan niets aan te merken op deze reisgids? De omschrijvingen van de hotspots voor lunch & diner en slapen zijn nogal karig. De auteur had daar best een persoonlijke ervaring of indruk aan toe mogen voegen. Hier en daar zijn feitjes niet correct. Als in de opsomming van druiven die wijngaard Aan de Breede Beek verbouwt de Regent ontbreekt, lijkt dat een kleinigheid. Maar het is nu juist de rode ‘Regent’ en de ‘Regent Primera’ waarmee de wijnmaker opvalt.

Er is nog een minpuntje. De uitgever stuurde een recensie-exemplaar in PDF. Moeten we toch nog naar de boekwinkel, want we hebben wel zin in een wijnweekendje weg!

Pluspunten

+ Plezierige stijl en aantrekkelijke vormgeving
+ Fraai totaaloverzicht van de wereld van de Nederlandse wijn
+ Praktische en inspirerende tips

Minpunten

– Karige omschrijving van adressen voor eten, drinken en overnachten
– Hier en daar kloppen feitjes niet

Titel: 12 x Wijn Weekendje Weg in NL
Auteur: Peetra van der Knaap
Pagina’s: 290
Prijs: € 24,95 (paperback)
Uitgave: Trichis Publishing

Terug naar boven